AMD:s processorer för HEDT-segmentet och servrar är i antågande genom Ryzen Threadripper och Epyc. I samband med det introduceras också nya socklar, där storleken för färska TR4 och SP3 i runda slängar är dubbelt upp mot nuvarande varianter. Det innebär att äldre kylare blir inkompatibla med de nya plattformarna.

Nu lanserar därför Noctua anpassade versioner av en trio prisbelönta modeller ur sitt sortiment. Det handlar om NH-U14S, UH-U12S, och NH-U9, där de nya varianterna får suffixet TR4-SP3. Samtliga har uppdaterats beträffande såväl storleken på bottenplattan som genom en färsk revision av monteringsanordningen Securifirm 2.

NH-U12S och NH-U14S ämnar att erbjuda högpresterande kylning, bestyckade med en fläkt av varianterna NF-F12 respektive NF-A15 med PWM-styrning. NH-U9 riktas istället in på kompakta formfaktorer, där den mindre storleken kompenseras med dubbla fläktar av modell NF-A9 i push-pull-konfiguration.

Samtliga kylare väntas landa i handeln till slutet av augusti. De rekommenderade priserna anges till 79,90 euro för NH-U14S och 69,90 euro för övriga två modeller, motsvarande cirka 800 kronor respektive 700 kronor inklusive moms.