Till skillnad från föregående versioner av Windows är Microsofts mål med Windows 10 ett operativsystem som ständigt utvecklas utan att direkt ersättas. Det innebär regelbundna uppdateringar för operativsystemet där enheter som uppgraderat till operativsystemet får dessa "så länge som de stöds".

Det sistnämnda får nu ett exempel när ett flertal enheter baserade på Intels Atom-processorer ur familjen "Clover Trail", inte kan uppgraderas till den senaste uppdateringen Creators Update för Windows 10 till följd av ett meddelande som säger att Windows 10 inte längre stöds på enheten.

Påverkade processorer

  • Intel Atom Z2760

  • Intel Atom Z2520

  • Intel Atom Z2560

  • Intel Atom Z2580

För system med processorerna som har lyckats installera Creators Update kan ikoner och text bli osynliga eller framstå som stora block. Acer är en av de påverkade tillverkarna och har gått ut med ett officiellt uttalande om att de arbetar på att lösa inkompatibiliteten ihop med Microsoft.

Enheterna som berörs såldes mellan 2012 och 2015 ihop med Windows 8/8.1, varpå de har markerats kompatibla med Windows 10 och blivit erbjudna en gratis uppgradering under det första året efter lanseringen. Om de tvingas stanna på version 1607 innebär det i så fall ett stöd fram till tidigt 2018 enligt den 18 månader långa livscykel som gäller för varje stor uppdatering för Windows 10.