Prestanda

Båda spelmöss har använts som primärt pekdon både hemma och på jobbet i ett antal veckors tid, och på så sätt simuleras vardagligt användande. Trots att de är inriktade för spelare ska de kunna användas till vardagliga sysslor, utan att krångla eller vara för obekväma.

Underlagen som har använts under testandet är två stycken tygmattor. Den ena är Logitech G640, medan den andra är Xtrfy XTP1-L4-NiP-LI. Den sistnämnda är smyckad med ett motiv medan motparten har en helt svart yta.

Mousetester 1.5.3

DPI-värde

Trots att flera möss har samma DPI-värde kan rörelseförflyttningen skilja åt mellan modellerna. Med hjälp av Mousetester 1.5.3 mäts DPI-värdet på en sträcka av 10 centimeter för att se den verkliga upplösningen i sensorn.

DPI

Uppmätt värde

400 DPI

442 DPI

1 600 DPI

1 756 DPI

3 200 DPI

3 546 DPI

16 000 DPI

17 607 DPI

Vid mätning av DPI-värdet går det faktiska värdet något över utsagda mål. I takt med att DPI-värdet ökas blir det faktiska värdet ännu högre, som dock alltid ligger runt 10 procent över respektive inställda värde. Detta kan vara bra att ha i åtanke när DPI-värdet ska ställas in.

Precision

Glaive_400.png
Glaive_3200.png
Glaive_error.png

Sett till sensorns precision uppstår det några frågetecken där efter redaktionens tester. Efter ett visst värde tappar sensorn avläsningen helt och hållet, något som även kontrolltestades med båda modellerna som redaktionen fick ta del av. För att försäkra oss om att inget vara galet med testprogrammet gjordes samma test med Logitech G900 bredvid Corsair Glaive RGB, där den förstnämnda inte hade några problem med avläsningen.

Med det sagt har detta aldrig märkts av under användning, så det kan vara möjligt att musen använder sig av någon form av teknik för att gå runt problemet.

Hastighet

speed.png

Det som avslöjades i det föregående testet fortsätter även när det kommer till hastigheten. Sensorn sätter stopp relativt tidigt jämfört med konkurrenterna som ofta når betydligt högre nivå på hastigheten.

Jitter/Angle Snapping

jitter.png

Vidare till Jitter-test hittas inga anmärkningsvärda avvikelser i linjerna, vilka fortsätter i en jämn och fin takt.

Responstid

Sett till latensen hamnar Corsair Glaive RGB på en bra nivå, cirka 2,8 millisekunder bakom tungviktarna Logitech G403 Prodigy och Mionix Naos QG. Samtidigt hamnar Glaive RGB en bra bit över populära modeller från både Steelseries och Zowie.

Tryckkraft

Knapp

Kraft

Vänsterknapp

63 gram

Högerknapp

65 gram

Scrollknapp

250 gram

Bakåtknapp

122 gram

Framåtknapp

90 gram

När det kommer till tryckkraften hamnar höger- och vänsterklick på en relativt normal nivå ställt mot konkurrenterna. Något som sticker ut är kraften som krävs för att aktivera rullhjulet vilket är något i det tyngsta lagret på 250 gram, ställt mot 161 gram för Razer Deathadder Elite

Lift-off-avstånd

Lift-Off-avståndet går att ställa in i tre olika lägen via mjukvaran CUE, i ordningen Low, Medium och High. Den lägsta nivån är under tjockleken av en CD-skiva följt av Medium som är något över en skiva. Sist med inte minst är High som är runt två CD-skivor.