Utsidan

Gigabyte P57X v7 är till utseendet en ganska ordinär dator i mattsvart. Det är i sig inte negativt då det i längden blir lite tröttsamt när företag tror att gaming är lika med massor av "bling" och konstiga vinklar. Det enda Gigabyte har gjort för att piffa upp datorn är att ha några orangea detaljer på sidan av datorn, något som jag tycker passar bra ihop med det svarta och inte stör rent estetiskt.

gigabyte_p57_left.jpg

På vänster sida av datorn hittar vi två av de totalt tre USB 3.0 Typ A-kontakterna som finns på datorn. Här sitter också nätverksanslutningen, en minneskortsläsare samt mikrofon- och hörlurskontakterna.

p57_keyboard_light.jpg

Tangentbordets bakgrundsbelysning har två intensitetsnivåer och kan dessutom stängas av helt. Vi pratar inte om RGB-färgskala här utan du kan välja vilken färg du vill så länge den är ljusblå. I övrigt handlar det om ett fullstort tangentbord med anti-ghosting-stöd.

Det innebär att du inte behöver oroa dig för att vissa tangenttryck inte ska registreras när du trycker på många tangenter samtidigt. Tangentbordet är av samma typ du hittar på till exempel Macbook Pro och är enligt mig skönt att skriva på.

gigabyte_p57_touchpad.jpg

Datorn har en ganska stor styrplatta. Jag har försökt hitta någon information om vad denna stödjer, men Gigabyte har absolut noll info på sin sida om datorn, så jag antar att detta är en normal styrplatta som stödjer de olika rörelserna som Windows 10 erbjuder. Jag är ingen större fan av att använda sveprörelser för att utföra kommandon och det är inget jag normalt använder mig av.

gigabyte_p57_sepakers.jpg

Ovanför tangentbordet sitter två stycken högtalare på 2 W vardera, vilka ger ljud som är helt godkänt men saknar bas. I brist på bättre duger det dock bra för både spel och musik.

p57_hogersida.jpg

På datorns högra sida sitter en Mini Displayport, HDMI 2.0 och VGA. Den enda USB Type-C-porten kan även hittas här.

p57_skarm.jpg

Som jag nämnde tidigare har datorn jag testar en QHD-skärm, alltså 2 560 x 1 440 pixlar, men gemensamt för alla modeller är en ganska stor ram runt skärmen och ett matt reflexskydd.

p57_bak.jpg

Baksidan domineras av stora ventilationshål.

gigabyte_p57_undersida.jpg

På undersidan finns ännu fler ventilationshål och datorn har små gummifötter som lyfter upp den lite från marken. Jag kan tänka mig att det inte är en bra ide att ha datorn i knät eller på något mjukt som blockerar dessa ventilationshål.

p57_psu.jpg

Nätaggregatet är visserligen stort men Gigabyte har gjort det platt och brett vilket gör att det känns lite mindre. Det har en effekt på 200 W.