Inom kort börjar årets upplaga av Computex, världens största mässa för datorkomponenter som hålls i Taiwan. En av de stora nyheterna som väntas visas upp är nya processorer från både AMD och Intel, där de förstnämnda har den nyligen utannonserade Ryzen Threadripper-familjen.

Inför det officiella avtäckandet hittar nu två modeller ut på webben via den grekiska prisjämförelsewebbplatsen Skroutz.gr. De två modeller som listas på webbplatsen har namnen Ryzen Threadripper 1998 och 1998X, vilket stämmer överens med tidigare uppgifter om namnschemat för modellerna.

Enligt specifikationerna har de två modellerna 16 kärnor med 32 trådar enligt arkitekturen Zen. Ryzen Threadripper 1998 har en klockfrekvens på 3,2 GHz, medan 1998X ligger på 3,5 GHz i grundutförande. Gällande sockeln nämns SP3, vilken enligt tidigare uppgifter bestyckas med stöd för DDR4-minne i fyra kanaler och styrkretsen X399.

Mer detaljer kring modellerna väntas tillkännages under årets Computex-mässa, såsom pris och lanseringsdatum. När det kommer till lansering har AMD sedan tidigare meddelat att detta sker mot slutet av juni.

► Läs alla artiklar från #computex-2017