Inför lanseringen av Windows 10 gjorde Microsoft gällande att det skulle bli den sista i raden av operativsystem. Istället för ett nytt operativsystem var tredje år skulle bolaget börja med större uppdateringar, där senaste exemplet är Creators Update eller Redstone 2 som är dess interna kodnamn.

Nästa stora uppdatering kallas Redstone 3 och väntas till slutet av året. Efter att ha lagt mycket fokus på funktionalitet väntas den stora nyheten med Redstone 3 bli större ingrepp i användargränssnittet, där ett projekt kallat Project Neon ska ge ökad transparens och förbättrade typsnitt.

Nu har det första resultatet av Project Neon dykt upp i de senaste testversionerna för Windows 10 Insiders. Utöver transparens i diverse applikationer har Microsoft lagt till nya animationer när användare håller muspekaren över olika element, något som internt kallas Reveal experience.

Microsoft har som mål att släppa två större uppdateringar för Windows 10 årligen. Förutsatt att tidsplanen håller lanseras Redstone 3 med Project Neon i september, medan nästföljande uppdatering landar mars år 2018.

Bildkälla: Windows Central.