Test: Anvil

Anvil.png

Egenskap

Värde

Namn

Anvils Storage Utilities

Utvecklare

Anvil

Version

1.1

Systemkrav

Windows XP eller senare

När första versionen av Anvil utvecklades var det ett av de mest kompletta testerna för SSD-enheter. Trots att utvecklingen av programmet näst intill avstannat är detta fortfarande ett av de mest intressanta testerna som finns för att jämföra prestanda på lagringsenheter. Anvil ger information om responstid, överföringshastighet, IOPS och mycket mer för både läsning från och skrivning till lagringsenheten.

Förutom att lista en mängd data från olika typer av dataströmmar över olika ködjup presenteras resultatet i en poängskala med både ett totalvärde samt fördelat på läs- och skrivprestanda. De viktiga med detta test är att alltid försöka ha exakt samma uppsättning hårdvara, program och firmware. Detta då förändringar i dessa har en större inverkan på resultaten jämfört med många andra testprogram.

Först ut bland våra tester är Anvil Storage Utilities och här har vi valt att fokusera på totalpoängen för läs- och skrivprestandan samt det totala poängvärde som respektive enhet får. Intressantast från dessa mätningar är att se att Samsung är den enhet som presterar klart bäst totalt sett och att Sandisk på samma sätt utmärker sig åt det negativa hållet med lägsta värden inom samtliga områden.

Något som sedan är än mer intressant är att se att samtliga modeller får ett bättre betyg för skrivprestandan med ett undantag. Detta är OCZ Trion TR150 som faktiskt presterar likvärdigt för både läs- och skrivbelastning och som dessutom har testets bästa läsprestanda. Observera än en gång att detta handlar om poäng och inte megabyte (MB) per sekund vilket diskuteras senare.

Med undantag för ytterligheterna ser vi att Crucial, Intel och OCZ presterar ungefär likvärdigt sett till totalpoängen, medan Kingston halkar efter en del och agerar lite som ett steg mellan bottenbetygen och det gyllene snittet. Däremot håller Crucial, Intel och Kingston samma förhållande mellan läs- och skrivprestandan.