Ett av de hetaste ämnena under årets CES-mässa var AMD:s kommande processorfamilj Ryzen. Denna väntas bli företagets återkomst på processormarknaden och ska enligt uppgifter prestera jämlikt med Intels åttakärniga Core i7-6900K.

Enligt AMD själva ska en lansering ske under årets första kvartal, vilket styrks av ny information som Anandtech rapporterar om. De har uppmärksammat att AMD i sin beskrivning för spelutvecklarmässan GDC beskriver Ryzen som "nyligen lanserad", vilket talar för en utrullning senast under mässans sista dag.

Mässan pågår från och med den 27 februari till och med den 3 mars och AMD:s föreläsning, vilken handlar om speloptimering för just Ryzen, har ännu inte fått något spikat datum. Anandtech noterar att det även skulle kunna innebära en lansering tidigare under februari månad.

AMD Ryzen lanseras tillsammans med den nya sockeln AM4 och släpps till en början tillsammans med styrkretsen X370. Denna ger förutom stöd för moderna gränssnitt och överklockning också möjlighet att använda flera grafikkort via AMD Crossfire eller Nvidia SLI.

Mer om AMD Ryzen från CES 2017