Efter månader av rykten och läckta uppgifter lanserade Google till slut sin uppföljare till Nexus-telefonerna. Den nya familjen heter Google Pixel och finns tillgänglig nu, i alla fall i ett fåtal länder. Nya uppgifter pekar mot att en lansering i Norden kan dröja, alternativt inte bli av över huvud taget.

Det är svenska Swedroid som rapporterar att de talat med Telenors support i Sverige och fått svaret att det i nuläget inte finns några planer på att lansera telefonen i Sverige. Enligt Swedroid kan detta bero på att en av modellens nya funktioner, Google Assistant, inte fungerar på svenska.

Enligt källor till SweClockers pågår det en diskussion mellan Google och operatörerna angående försäljning genom deras kanaler. I dagsläget är detta dock inte aktuellt då Google av okänd anledning säger nej till lansering i Sverige. Pixel-modellerna finns upplagda på två stycken svenska webbutiker, vilket dock lika gärna kan handla om platshållare eller gråimport från andra europeiska länder.

Google lanserar två versioner av telefonen, Pixel och Pixel XL, med en skärmstorlek på 5,0 respektive 5,5 tum. När det kommer till lagringsutrymme är det antingen 32 GB eller 128 GB som gäller. Instegspriset är 649 USD, motsvarande cirka 7 000 kronor inklusive moms.