Medan många ser fram emot virtuell verklighet för PC-plattformen finns tekniken sedan länge vida tillgänglig för telefoner. Här är det mest utarbetade konceptet hittills Samsungs Gear VR, som tagits fram i samarbete med Oculus och där en av bolagets flaggskeppslurar får agera skärm.

Nu rapporterar Financial Times att Google planerar släppa ett eget VR-headset senare under året. Likt Samsung Gear VR kommer enheten i fråga ha sensorer och linser, där övrig elektronik och skärm sedan kompletteras av en smart telefon. Satsningen sträcker sig dock längre än hårdvara.

Förutom att släppa ett eget headset ska sökjätten baka in virtuell verklighet i det mobila operativsystemet Android, till skillnad från konceptet Google Cardboard som förlitar sig på tredjepartsmjukvara. Det här kan tänkas medföra flera fördelar, som lägre latenser och därigenom motverka illamående eller "åksjuka".

När exakt VR-headsetet blir tillgängligt och till vilket pris framgår inte, men då det är tänkt som en direkt uppföljare till Cardboard är det sannolikt att Google siktar på en lägre prispunkt för att nå ut till den breda massan.