Tidigare i maj hotade Zenimax att stämma Oculus, som anklagades för teknikstöld och olovlig användning av bolagets intellektuella egendom. Oculus var snabba med att slå ifrån sig anklagelserna och menade att det endast blev intressant att hota med stämning efter att Facebook köpt upp företaget.

Tvisten sträcker sig tillbaka till år 2012 då teknikchefen John Carmack, som vid tillfället fortfarande arbetade för Zenimax, ska ha kontaktat Oculus-grundaren Palmer Luckey. Därefter ska Carmack ha bidragit med kod för en tidigt prototyp, som sedan ska ha lagt grunden för utvecklingsverktygen till det som idag är känt som VR-headsetet Oculus Rift.

Nu slår Zenimax slag i saken och stämmer Oculus. Stämningen gör gällande att Oculus använt teknik från Zenimax för att bygga utvecklingsverktyg för Oculus Rift, detta trots att grundaren signerade ett kontrakt som skulle ha hindrat honom från att göra anspråk på koden.

Zenimax hävdar även att Oculus med hjälp av John Carmack anställt flera anställda med kännedom om konfidentiell information om företaget och dess tekniker. Det här ska ha gett företaget "snålskjuts" för att komma dit det är idag.

Källa: The Verge.