#hbm

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

226

AMD Vega får 8 GB HBM2 och bättre prestanda än Geforce GTX 1080

Efter ett hemligt AMD-evenemang går flera tekniksajter händelserna i förväg och publicerar information om grafikarkitekturen Vega, där ett tidigt demoexemplar presterar bättre än Nvidias Geforce GTX 1080.

96

Rykte: AMD "Vega 10" får 16 GB HBM2 och 4 096 streamprocessorer

Under första halvan av 2017 är det dags för AMD att ta strid mot Nvidia i prestandasegmentet. Nu hittar specifikationer ut för arkitekturen Vega, men även detaljer om efterföljande Navi.

91

AMD Radeon "Vega" med HBM2 släpps första halvan av 2017

Att AMD tidigarelagt lanseringen av grafikfamiljen Vega dementeras i en ny presentation till investerare, där det framgår att tidigare planering ligger fast.

20

SK Hynix och Samsung arbetar på HBM3 och kostnadseffektivt HBM

För att bredda användningen av minnestekniken HBM arbetar SK Hynix och Samsung på en kostnadseffektiv variant. Vid sidan om detta pågår även arbetet med generation tre av tekniken.

58

AMD planerar lanseringsevent för Vega

Inte förrän i början av 2017 ska den högpresterade arkitekturen Vega se dagens ljus. Redan nu är dock AMD i full gång med att planera inför lanseringseventet.

142

AMD Radeon Pro Duo drar 350 W – presterar 50 procent bättre än GTX Titan X

Inför lanseringen av AMD:s nya värstingmodell Radeon Pro Duo hittar specifikationerna ut på webben, och avslöjar dess prestanda samt strömförbrukningen som är lägre än väntat.

76

AMD:s grafikplaner för Polaris detaljeras – följs upp av Vega och Navi

Inom kort landar AMD Polaris, där två grafikkretsar kan komma att ersätta hela deras nuvarande sortiment. Detta följs upp av Vega 2017 och Navi 2018.

119

AMD Radeon Pro Duo släpps den 26 april

Radeon Pro Duo blir inte enbart AMD:s nya flaggskepp utan också världens snabbaste grafikkort. Nu meddelar bolaget att den skarpa lanseringen äger rum i slutet av april.

114

Nvidia tillkännager Tesla P100 – Pascal med 15,3 miljarder transistorer och HBM2

Under GPU Technology Conference tillkännager Nvidias Jen-Hsun Huang grafikkretsen GP100, som kommer med inget mindre än 15,3 miljarder transistorer tillverkade på 16 nanometer.

29

AMD Radeon "Greenland" får specifikationer

En AMD-ingenjör som är ivrig med att skryta om sina bedrifter på Linkedin röjer detaljer för grafikkretsen Greenland, som i tidigare läckor figurerat som efterträdare till Fiji.

170

AMD nästa arkitekturer är Vega och Navi – Polaris hoppar över HBM2

Efter Polaris kommer Vega, en arkitektur som ska ge ytterligare förbättrad energieffektivitet och HBM2. Därefter är det dags för Navi med en hittills okänd minnesteknik.

42

AMD tillkännager Radeon Pro Duo – dubbelt upp med Fiji för VR-utvecklare

Efter många om och men avtäcker AMD sitt nya flaggskepp med dubbla grafikkretsar Fiji, men det riktas inte mot konsumenter. Istället är målgruppen för Radeon Pro Duo VR-utvecklare.

122

Nvidia "Pascal" GP100 har tre gånger högre beräkningskraft än Geforce GTX Titan

Övergången till 16 nanometer kombinerat med Nvidias arkitektur Pascal borgar för en markant ökning i beräkningskraft, någonting som nu framgår i en presentation från grafikjätten.

75

Micron inleder produktion av videominnet GDDR5X i sommar

I ett blogginlägg meddelar Micron att produktionen av GDDR5X inleds i sommar och att de första modulerna ligger på en gigabyte, vilket skvallrar om kapaciteten på nästa generations grafikkort.

92

Nvidia Geforce Pascal med HBM2 lanseras under andra halvan av 2016

Med endast månader kvar av interna drifttester förbereder sig Nvidia för att gå in i produktion av nästa generations grafikkort, baserade på arkitekturen Pascal och minnestekniken HBM2.