Testpilot: Arlo Video Doorbell – smart dörrklocka med kamera

Kenneth "Yoshman" Jonsson sätter tänderna i en färsk kamerabestyckad ringklocka, men växelspänning och lagar är besvärliga.

6. Sammanfattning

Det är inget fel på Arlo Video Doorbell om man tittar på programvara, kvalitet på ljud och bild samt möjligheterna att integrera enheten med andra saker i hemmet. Vidare är denna produkt något billigare jämfört med kombinationen Arlo-kamera plus Audio Doorbell (tidigare artikel där Arlo Audio Doorbell testas).

arlo_videodoorbell_cmp2.jpg

Ändå blir just kombinationen av separat smart ringklocka kombinerad med en kamera den långt bättre lösningen. Dels är installationen enklare då de smarta ringklockor jag kikat på är trådlösa och drivs av batteri, medan Arlo Video Doorbell behöver 16–24 V växelspänning. Dels då separat kamera medför betydligt mer flexibel inställning av vad som fångas på bild. Det blir alltså mycket enklare att bara filma sin egen mark.

Det här med ringklocka kanske börjar bli gammalmodigt? Barnen var inte speciellt imponerad av mina tester, utan deras åsikt är: varför skulle man ringa på dörren, man skickar väl meddelande med mobilen till den man besöker strax innan man anländer?

Därför blir det ingen utmärkelse. Produkten gör vad den är designad att göra, men det är inte en optimal lösning för våra lokala krav.

Fördelar

  • Kameran täcker stort område

  • Bra integration med andra smarta hemmet-system

  • Mörkerseende

Nackdelar

  • Begränsad flexibilitet att ställa in filmat område

  • Krångligare installation jämfört med Arlos andra produkter

  • Kräver prenumeration för full funktion

Arlo Video Doorbell kostar i skrivande stund cirka 2 200 kronor inkl. moms.