Det allseende ögat

En av huvudpoängerna med denna produkt är videokameran och det finns tre olika upplösningar att välja, alla med ett lite udda 1:1-förhållande. Valet av bildförhållande är ändå helt rimligt för att både ge en översiktsbild av omgivningen samt även kunna fånga personer i helhet när de står nära kameran.

  • 1 536 × 1 536 pixlar

  • 1 080 × 1 080 pixlar

  • 720 × 720 pixlar

I artikeln används den högsta upplösningen för samtliga bilder och videor. Jag placerade en dator framför Arlo-huben för att få en uppskattning om vilken bandbredd som krävs vid live-streaming. Av detta att döma klarar sig 1 536 × 1 536 pixlar på omkring 40 kbps.

Ytterdörren

Första klippet är det snällaste fallet: dagsljus utan direkt solljus mot kameralinsen. Det blir lite "fisheye-lens"-effekt på grund av den den extrema vidvinkeln som enligt specifikation ligger på 180°. Rent generellt är bilden inte i nivå med Arlos Pro 3, men det är absolut inga problem att urskilja detaljer.

Altanen

Andra klippet visar ett lite mer utmanande fall då solen ligger relativt lågt och lyser bakifrån i scenen. Det är dock fortfarande inget problem att urskilja detaljer i klippet.

Mörker

Arlos trådlösa kameror är utrustade med en hyfsat ljusstark integrerad LED-strålkastare, men det finns inget motsvarande på Arlo Video Doorbell. Men likt de trådlösa kamerorna finns stöd för "mörkerseende" i form av en speciell lins som jobbar med infrarött. Endast svart/vit-bildupptagning är möjligt i nattläget.

Runt midsommar blir det som bekant inte speciellt mörkt vid våra breddgrader, så testfallet här är lite konstgjort: inspelat i källaren under väldigt låga ljusförhållanden. Det kompakta mörkret går nog att ana på de stappliga stegen i trappen. Precis som Arlo Pro- och Ultra-kamerorna imponeras i alla fall jag över hur hur mycket detaljer som ändå fångas. En bild tagen med mobilen utan blixt i samma ljusförhållanden blir i stort sett helt svart.

Klassificering av innehåll
En av tjänsterna hos Arlo Smart är att klassificera vad som rör sig i bilden och går att konfigurera så att notifieringar bara skickas för en specifik klass. De klasser som finns är person, djur, fordon, paket samt något annat än de listade klasserna.

arlo_video_doorbell_person.jpg

Ring inte oss, vi ringer dig...

arlo_videdoorbell_call.jpg

Installationsprocessen för Arlo Video Doorbell går igenom hur tryckknappen kan integreras med eventuellt existerande analog ringklocksanordning. Att plinga i en analog klocka är långtifrån den enda möjligheten som erbjuds. I mitt fall var det inte ens en möjlighet då ringklockan som fanns sedan tidigare är trådlös och därmed inte går att integrera med Arlo Video Doorbell.

Tvåvägssamtal med den som trycker på klockan kräver naturligtvis att ägaren också har en enhet att kommunicera via. Standardinstallationen sätter upp applikationen så att ett tryck på knappen presenteras som ett inkommande samtal. Svarar man på samtalet fungerar det som ett samtal med dörrklockan. Avvisas samtalet kan personen vid dörrklockan välja att lämna ett röstmeddelande.

Integrationen med telefonen är gjort på ett sätt så även smarta klockor likt Apple Watch och Samsung Galaxy Watch uppfattar en knapptryckning på ringklockan som inkommande samtal.

Notifiering från Google Home

Jag hade redan ett Arlo-system installerat sedan tidigare och integrerat med Google Home. Dörrklockan blev därför automatiskt integrerad och när någon trycker på knappen hörs följande meddelande, där "front door" är det namn jag givit Arlo Video Doorbell i applikationen.