Inledning

Som jag skrivit om tidigare har skärmar varit något som jag fått upp intresset för mer och mer på på senare år, vilket resulterat i att jag till vardags sitter med en 34-tums IPS-skärm med WQHD-upplösning och 100 Hz bilduppdatering. Uppdateringen synkroniseras också med G-Sync. Jag gick då från en 24-tums TN-panel med 60 Hz-panel för bara ett par år sedan.

De senaste åren har utvecklingen inom skärmar gått fort framåt och i många fall sprungit förbi utveckling av hårdvaran som ska driva dem. Vi har sett 4K-paneler med 144 Hz där varken hårdvara eller anslutningar fullt ut kunnat leverera utan vissa kvalitetsjusteringar det som skickas in i skärmen.

Nu har AOC gett sig ut på marknaden som, så vitt jag vet, tredje tillverkare med en skärm med den intressanta kombinationen av WQHD och 27-tumspanel med 240 Hz. Fler är visserligen på väg under år 2020 men AOC är tidigt ute. Givetvis kan jag inte missa ett tillfälle att få testa en riktigt snabb spelskärm när möjligheten ges.

Testpilot2019.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om Testpiloten Deriveh:
Jag är en hårdvaruentusiast som hängt av och till här på forumet i många år. Det var först 2017 som jag på allvar blev en frekvent besökare på forumet.
Sedan december 2018 är jag en av Sweclockers testpiloter och har en försmak för att göra videos. På SweClockers Awards 2019 fick jag den stora äran att bli utnämnd till årets testpilot, något som jag är mycket stolt över!

När jag inte testar hårdvara arbetar jag inom äldreomsorgen och är i grunden utbildad sjuksköterska. Ni kan säkert även hitta mig hängandes på Discord i PUBG-kanalerna eller i moddningskanalen då chassi-moddande är min största hobby.

Läs mer om SweClockers testpiloter