Slutsats och sammanfattning

Viktig information om felaktig riser-brygga på NZXT H1

2020-11-30: Ett konstruktionsfel har upptäcks på H1-chassits PCI Express-förlängningskabel, där skruvarna som håller fast denna kan orsaka kortslutning och i värsta fall brand. Ägare av chassit rekommenderas att inte använda datorn tills en åtgärd finns på plats. NZXT meddelar att ett nytt paket med skruvar som åtgärdar detta problem kommer att finnas tillgängligt under vecka 49.

För vidare frågor om detta konstruktionsfel kan NZXT kontaktas direkt per e-mail via denna adress: h1support@nzxt.com. Vi kommer att uppdatera denna informationsbox när företaget har upprättat en kanal för kunder att få tillgång till de nya skruvarna.

Dagens chassi jag har testat, NZXT H1, lämnar mig med lite blandade känslor. Många SFF-chassin kommer från mindre tillverkare med småskaliga serier, vilket resulterar i höga priser. Jag vill verkligen se ett litet kompakt och lättbyggt chassi från en större tillverkare som är förmögen att få ner priset till en snällare nivå. Tyvärr något som inte riktigt sker med NZXT H1 med sin prislapp på strax under 4 000 kronor vilket troligen är svårsmält hos många potentiella köpare.

NZXT H1 lyckas dock med många av punkterna för ett SFF-chassi, inte minst hur chassit tillgängliggör SFF-nischen för även oerfarna datorbyggare. Med tanke på att chassit även är något av en "barebone" med medföljande komponenter kanske priset inte är fullt så svårsmält. Det som chassit dock faller något kort på mot konkurrensen är materialvalet av plast och stål. Byggkvaliteten går det dock inte att klaga på då chassit känns gediget konstruerat.

Med NZXT H1 har tillverkaren lyckats designa ett SFF-chassi vilket bör övertyga även datorbyggare i nybörjarklassen att SFF inte är omöjligt att bygga som första dator. Dock bör en spekulant på SFF-chassin inte missta NZXT H1 för ett chassi som slåss i samma viktklass som mer påkostade modeller. Jag tror däremot personligen att NZXT H1 har en egen nisch att staka ut.

Jag hoppas det framgår att NZXT H1 är ett chassi med vissa tillkortakommanden men är en attraktiv och intressant tagning på SFF från en större chassitillverkare. Dessvärre har jag svårt att smälta prislappen, men trots det anser jag att NZXT H1 förtjänar en silverutmärkelse och placerar sig i en intressant position på marknaden.

NZXT H1 är ett tillgänglighetsklassat SFF-chassi.

Fördelar

  • Någorlunda lättbyggt SFF-chassi med fördragna kablar

  • Medföljande nätaggregat är utan elektriskt brus eller oljud

  • Genomtänkt helhetspaket

  • Gedigen byggkvalitet som ...

Nackdelar

  • ... är något svårsmält i prisklassen

  • Medföljande kylaren i testexemplaret brummar

  • Fula kablar för frontanslutningar syns i fönstret

  • Något hög prislapp

Pris vid publicering: 3 699 kronor