Testpilot: Elgato Key Light Air – en alldeles lysande lampa

Där vanligt folk ser en lampa finns det en andel streamers som ser en möjlighet för att göra sin spelström mer "lysande".

1. Inledning

När jag först såg denna produkt så var min initiala reaktion att vända ryggen till. En lampa för riktad mot gaming och spelvärlden? Det kändes smått bisarrt. Genom att ta ett steg tillbaka går det dock att se fördelar för den som försöker bygga sin streamerkarriär.

Denna lampa kan absolut vara bra, om inte möjligtvis nödvändig, för en streamer som önskar utvecklas. Mycket inom streaming idag handlar om att ha en personlighet och att ge tittaren känslan av att spela tillsammans med streamern. Att dina åskådare är med och hjälper dig besegra sista bossen i Dark Souls, att dina hundratals tittare får vara med när du tar nästa speedrun-rekord.

Det handlar om att ha en stadig grund och ett ansikte utåt. Någonting man kan relatera till och se känslorna flöda när allting faller samman eller byggs upp. Där tror jag att det här, något så simpelt som en lampa, kan hjälpa dig som streamer. Mer detaljer för livevideon gör att varje känsla kan framhävas, upplevas och hyllas.

PRODUKTBILDAIR-13.jpg

Nåja, nog med känslor. Det jag i detta test ska titta på är alltså en enkel lampa. Men smarta funktioner, diffust ljus och möjlighet att ställa in värmeskalan genom en mobilapp gör att detta blir mycket mer än bara en lampa. Om den paras med en bra streaming-kamera förstås!

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter

Testpiloten Pontus Magnusson

Jag är en redig nörd som troligen har fler hobbys än intelligenspoäng. På arbetstiden klättrar jag i stolpar och pysslar med högspänning. All annan vaken tid försvinner till allt möjligt. Allt från 3D-skrivare, drönare, datorer, foto, gaming och datormoddning ryms inom dygnets timmar. Listan är lång och fylls tyvärr på dagligen med nya roliga grejer.

I detta test får ni en inblick i min synpunkt på produkten. Mina åsikter är såklart inte lag och jag kan ha fel precis som alla andra.