Närmare titt

Skärmen levereras i en väldigt stor kartong, vilken påminner mig mer om en TV-kartong än en för vanliga skärmar. Med tanke på storleken är detta ingen överraskning, men det är bra att veta att det krävs en hel del plats för att packa upp skärmen.

lada.jpg

Det finns inte mycket inuti förutom skärmen. Du får med en HDMI-kabel, en Displayport-kabel och en strömkabel, alla runt 1,8 meter. Som vanligt får du även med en DVD med manual och eventuellt mer mjukvara. Jag äger inte ens längre en DVD-spelare så det är tur att de även låter dig ladda ned via AOC:s amerikanska webbplats. Det finns en bunt med olika drivrutiner där utan någon direkt förklaring vad som är vad, men jag kan rekommendera G-Meny-drivrutinen som installerar mjukvara för att styra OSD.

För att installera skärmen behöver du första ta bort ena frigolitsidan så du ser baksidan av skärmen. Jag vill återigen varna att det krävs mycket utrymme för detta. Gör inte som jag och försök sätta ihop allt i ett litet rum.

fot-2.jpg

Sen är det bara att sätta fast stativet och till sist den stjärnformade foten. Den kan skruvas fast med tumskruv så ingen extra skruvmejsel behövs.

Foten är inte av samma typ som hos skärmen jag testat tidigare, Agon AG273QX, utan platt. Jag föredrar en upphöjd fot som blockerar mindre, men med bra planering funkar denna fot också.

Stativet tillåter skärmen att svängas runt lite, höjas, sänkas samt vickas fram och tillbaka. Av naturliga skäl kan man inte rotera skärmen.

Det är snyggt med sin svarta färg och röda rand. Längst ned finns ett hål där kablar kan dras igenom.

baksida.jpg

Baksidan liknas andra AOC-skärmar med sin kombination av svart och rött. Den saknar helt RGB så baksidan blir inte mer intressant än så här.

displayconnections.jpg

Bildanslutningarna är riktade rakt nedåt och är ganska svåra att nå.

usb.jpg

USB-anslutningarna sitter i en liten vinkel. Jag är van att kunna rotera mina skärmar 90 grader för att lätt ansluta men av naturliga skäl går det inte med en sådan bred skärm.

Till skillnad från många andra AOC-skärmar jag sett saknar denna någon sorts joystick för att komma åt och styra OSD:n. Istället hittar du 4 småknappar under skärmen. Det finns en väldigt svag markering på ramen vid varje knapp men den är i stort sett omöjlig att se. Du får alltså leta efter dom och gissa dig till vad de gör. En lösning är att installera G-Meny-drivrutinen som ger stöd för mus och tangentbord i OSD.

wide_screen.jpg

Skärmen har ganska små ramar som är i nivå med resten av skärmen. Jag tycker inte det spelar någon större roll hur ramarna ser ut för en sån här stor skärm. Skärmen har en välvning på 1500R. Det innebär att du får en cirkel med radio på 1 500 millimeter om du sätter ihop tillräckligt många skärmar.

bred.jpg

Denna bild är nog en bra indikation hur stor skärmen faktiskt är när den står på skrivbordet.