Testpilot: Corsair One i164 – litet kraftpaket i annorlunda utförande

Corsair One sticker ut med sina färdigbyggda stationära datorer. Häng med när testpiloten "Niczo" tittar närmare på 2019 års utgåva.

1. Inledning

Corsairs produktserier med primärminnen, nätaggregat, chassin och kringutrustning har sannolikt undgått få entusiaster. Något som däremot kanske är mindre bekant för många är företagets intåg på marknaden för kompletta system i och med 2017 års lansering av Corsair One.

Corsair One är ett kompakt, stiligt system med få kompromisser för bästa möjliga prestanda. Genom att använda sig av en något annorlunda kyllösning har Corsair lyckats klämma in ett vanligt moderkort i Mini ITX-format, samt ett fullstort grafikkort ur Nvidias Geforce RTX-serie i referensutförande.

Namnet till trots finns One i flera olika modeller med samma chassi. Modellen jag kikar närmare på i dagens test är One i164, vilket är värstingmodellen i årets Gaming-serie baserad på Intels Z370-plattform. Corsair erbjuder även en Workstation-variant baserad på Intel X299, med fler processortrådar och större expansionsmöjligheter.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter