Montering

När det är dags att bygga i Fractal Design Vector RS drar chassit verkligen fram sitt ess. Det är rymligt, lättbyggt och känns verkligen utformat för att vara en blank tavelduk för användaren att fylla i. Chassit kan användas till nästa vad som helst; alltifrån som lagringsserver till vattenkyld speldator eller en knäpptyst redigeringsdator.

IMG_0506.JPG

Trots flexibiliteten är det inte orimligt stort och det går att ha det på skrivbordet utan att det känns för stort, tycker jag. Då jag redan har ett bygge i det funktionsmässigt identiska chassit Define R6 valde jag att sätta ihop ett lite enklare system för att visa hur enormt breda möjligheter du som användare har vad gäller komponenter.

IMG_0514.JPG
IMG_0513.JPG
PanelFade.jpg

Kåporna som syns på utsidan är löstagbara för att antingen kunna dammas av eller om man vill byta glaspanelen i toppen mot den perforerade stålpanelen som medföljer. Bytet görs genom att försiktigt dra loss fronten som sitter tryckmonterad, varpå skruvarna som håller in toppen kan skönjas. Så snart de vänstra skruvarna är borta kan man försiktigt skjuta glaspanelen mot sig för att ta loss den.

Dammfiltret i botten dras rakt ut framåt precis som på andra modeller från Fractal Design, vilket är väldigt smidigt och gör att man lätt kan hålla det rent.

Chassit är tveklöst en av mina favoriter då jag själv har en rätt rejäl vattenloop i datorn, och allt passar in helt perfekt. Det finns gott om utrymme för kablar både i botten och på baksidan av moderkortsplåten för snygga kabeldragningar. Jag känner att de två system jag satt ihop i dessa syskonchassin båda är väldigt tjusiga och har en egen prägel.