Installation

Cooler Master har valt en lösning där du först sätter fast en bas på moderkortet som sedan kylaren skruvas fast på.

installl_masterair_ma620m.jpg

Det första du får göra är att välja om det är en AMD- eller Intel-processor som kylaren ska monteras på och sätta ihop delen som ska sitta på baksidan av moderkortet.

installl2_masterair_ma620m.jpg

Det liknar bakstycken jag satt ihop för Cooler Master Master Liquid ML240P Mirage men är inte helt likadan så du kan inte växla dessa mellan kylarna.

installl3_masterair_ma620m.jpg

Bakstycket skruvas fast i moderkortet utan kylaren. Jag gillar den lösningen eftersom jag tycker det annars ofta är lite klurigt att skruva fast fyra skruvar samtidigt som du försöker hantera en jättestor kylare.

installl4_masterair_ma620m.jpg

Efter detta skruvas de två delarna fast där kylaren ska fästas på. Kylaren är relativt tung med sina 1,3 kilogram så det är viktigt den sitter bra fast.

mount_masterair_ma620m.jpg

Dessa två skruvar används för att skruva fast kylaren. Skruvarna är lika långa som höjden på kylaren så att du kan skruva fast de direkt på toppen av kylaren.

airflow_masterair_ma620m.jpg

Eftersom det är omöjligt att se fläkten inuti kylaren har Cooler Master satt på en liten guide åt vilket håll luften rör sig. Utifrån det kan du välja hur du vill vända kylaren.

installl5_masterair_ma620m.jpg

På den här bilden ser du skruvarna på toppen av kylaren som används för att skruva fast kylaren. Trots att detta är en massiv kylare tycker jag inte att den "brer ut" sig speciellt mycket. Den är dock väldigt hög. Det var ungefär i detta läge av testpiloten jag insåg att det chassi som jag använder, ett Lian Li PC-O11 Dynamic, inte klarade en så hög kylare. Maxhöjd för det chassit var 155 mm medan dess storebror, Lian Li PC-O11 Dynamic XL, klarar av 167 mm.

installl6_masterair_ma620m.jpg

Ofta tycker jag större kylare har en tendens att bre ut sig över till exempel minnen vilket innebär du till exempel inte kan ha minnen med höga kylflänsar. Kylflänsen hos Cooler Master Master Air MA620M är dock gjord så att det är smalare längst ned och inte blir bredare förrän en bra bit ovanför moderkortet.

rgb_controller_masterair_ma620m.jpg

Det följer med en bunt med kablar för att ansluta LED-belysningen direkt till moderkortet. Om du inte vill göra detta så kan du använda den lilla aRGB-kontrollern som följer med. Via knapptryck kan du byta ljusmönstret på kylaren. Då den måste vara ansluten både till ström och aRGB-kabel så kan du inte sätta den utanför chassit utan den behöver fästas någonstans på insidan.

done_masterair_ma620m.jpg

Här har vi slutresultatet, komplett med ett av de lite mer udda belysningsmönster som kylaren klarar av.