Testpilot: Cooler Master Master Air MA620M

AIO-kylare i all ära, luftkylarna är här för att stanna. Björn Endre testar Cooler Masters senaste gigant med RGB-belysning.

1. Inledning

Vid en första anblick ser Cooler Master Master Air MA620M ut som en kopia av deras populära Wraith Ripper, en kylare som var speciellt byggd för AMD:s Threadripper-processorer. Anledningen att de är så lika är för att det i stort sett är samma kylare, nu anpassad för mer vanliga processorer.

Cooler Master har gjort vissa förändringar så att kylaren passar vanliga moderkort bättre och det sitter "endast" 6 värmeledningsrör per kylfläns istället för 7 stycken som i Wraith Ripper. Detta då mer vanliga processorer är signifikant mindre än giganterna Ryzen Threadripper.

Detta är en "Premium"-luftkylare och jag är självklart nyfiken hur den presterar i jämförelse med till exempel AMD:s egen Wraith Prism och en AIO-vattenkylare från Arctic som av en händelse också ligger på mitt bord.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter