MSI Optix MPG341CQR

Specifikationer

Värde

Skärmstorlek

34 tum

Upplösning

3 440 × 1 440 pixlar

Paneltyp

Välvd VA-panel med krökningsradie 1800R

Bildformat

21:9

Uppdateringsfrekvens

Upp till 144 Hz med överklockning, 120 Hz standard via Displayport.

Kontrast

3000:1

Färgrymd

84% DCI-P3, 105% sRGB

Andra funktioner

AMD Freesync, VESA DisplayHDR 400, Steelseries Gamesense, 100 × 100 mm VESA-fäste

Anslutningar

2 st. HDMI 2.0
1 st. Displayport 1.4
1 st. USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) Type-C
USB-hub med 2 st. USB 3.2 Gen 1 (5 Gbps) Type-A-uttag

MSI Optix MPG341CQR är ett nytt tillskott till det växande segmentet av ultrabreda skärmar för entusiaster med tillräcklig budget och dator kraftfull för att kunna införskaffa och driva dessa monster. Optix MPG341CQR erbjuder många av de egenskaper som syntes hos föregående modeller av samma snitt, men till snäppet lägre pris.

Detta innefattar alltså en ultrabred VA-panel med 1440p-upplösning, som håller mycket hög klass, har stöd för VESA DisplayHDR 400 och kan överklockas till 144 Hz ihop med variabel bildsynkronisering enligt AMD Freesync. Dessutom finns inbyggd RGB-belysning, en detalj som många gillar för att kunna ge hårdvaran ett lite mer personligt utseende.

IMG_0632.JPG

I kartongen kommer ett flertal tillbehör; en Displayport-kabel, en HDMI-kabel, en mus-bungee, ett fäste för webbkamera, anslutningskabel för den inbyggda USB-hubben, strömkabel samt installationsguide och produktmanual. Skärmen kommer förpackad i en plastficka omringad av ett tudelat skal av frigolit.

Den medföljande foten ligger separat på baksidan av den ena frigolitdelen. Alla tillbehör ligger fullt synliga i separata fodral precis innanför locket, så att dessa kan tas ut och sorteras innan skärmen installeras.

IMG_0643.JPG

Som bilden ovan visar riktas uttagen nedåt och i stativet finns ett hål, en kombination som gör att kabeldragning både blir snygg och enkel. Det är heller inte speciellt bökigt att koppla in kablarna om man lutar överkanten av skärmen bakåt, eftersom den kan lutas ganska långt. Om skärmen samtidigt höjs upp till sitt högsta läge syns alla uttag klart och tydligt. Att behöva känna runt efter uttagen är inte ovanligt för många skärmar, men här finns inte det problemet.