Testpilot: MSI Optix MPG341CQR – stabil spelskärm i ultrabrett format

MSI:s färska ultrabreda skärm riktar sig mot spelentusiaster i det högre segmentet. Testpiloten "BettyBoo42" testar vad pjäsen går för.

1. Inledning

MSI är bland de största aktörerna på datormarknaden och har på senaste tiden satsat fullt ut på spelskärmar. I toppen av stapeln hittar man Optix MPG341CQR, en ultrabred spelskärm i toppskiktet. Den kommer utrustad med en högupplöst VA-panel, uppdateringsfrekvens på 144 Hz, DisplayHDR 400 och lite RGB-belysning för att runda av.

I den här artikeln ska MSI:s ultrabreda nytillskott få visa vad den går för och undertecknad ska syna montering, installation och funktioner i sömmarna. Eftersom det handlar om en spelskärm kommer detta område att stå i centrum. Hur stor skillnad gör det ultrabreda formatet i kombination med hög uppdateringsfrekvens?

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter

Om testpiloten BettyBoo42:

Jag är hårdvaruentusiast som varit lite av en stammis på SweClockers gemensamma Discord ihop med FZ i snart 2 år och jag är det nyaste tillskottet till teamet av testpiloter. Under dagarna så jobbar jag på datorbutik eller så sitter jag hemma och chattar med alla medlemmar på Discord och hjälper till i vår supporttråd.