Montering

Att bygga i chassit är relativt enkelt. Glaspanelen på sidan har ny montering från det tidigare H200i, så nu fäster den helt enkelt genom att sätta ned undersidan av panelen mot spåren i chassit och trycka in toppen får att få fast den. Sedan kan man skruva fast den med skruven som sitter på kortsidan av chassit för att den ska sitta fast ordentligt.

Konstruktionen och upplägget är snarlikt andra NZXT chassin som H500 och H700 med skillnaden att det är ganska mycket mindre. Att bygga i chassit känns som att bygga i ett helt vanligt ATX-chassi vilket är en bra instegspunkt för den som vill bygga en dator i mindre formfaktor utan att gå på något helt främmande. Detta innebär att man kan använda sig av kortare kablar eller SFX-nätaggregat för att spara plats på bak- och undersidan.

Men med det sagt så är det inte garanterat att kortare SFX-kablar passar med alla moderkort, till exempel fick jag dra 24-pin kabeln rakt ned bakom grafikkortet för att den skulle nå hela vägen vilket gjorde att den sitter väldigt stramt.

IMG_0520.JPG

Totalt fick jag väldigt lite användning av kabelkanalerna på baksidan, men det är mest på grund av mitt val av nätdel och inte något jag ser som ett problem med chassit i sig. Men det är inte det enda kruxet jag stött på med mitt val av hårdvara heller, utan det är ett flertal moment som varit antingen smått problematiska eller rent av jobbiga och onödiga.

IMG_0522.JPG

Vill du till exempel ha en sluten vattenkylare bak så måste du först montera på kylblocket på processorn helt för att komma åt skruvarna, utan att glömma att koppla in eventuella sladdar som kan sitta bakom radiatorn.

Det tog inte speciellt lång tid att lista ut i vilken ordning jag skulle montera in allt, men kylaren fick jag ta ut ett flertal gånger under processen, vilket inte var särskilt roligt. Detta gjorde att jag tog beslutet att gå över till en luftkylare för vidare test även om jag hade föredragit att använda en sluten vattenkylare.

IMG_0521.JPG

Med detta sagt gillar jag chassit riktigt mycket och känner inte att de problem jag stött på under vägen har förstört upplevelsen, snarare att de gett mig en rolig utmaning. Slutresultatet av bygget jag valde att konstruera i chassit tycker jag uppväger rätt ordentligt, men det är självklart upp till var och en att avgöra vad man tycker.