NZXT H210i

IMG_0523.JPG
IMG_0524.JPG
IMG_0525.JPG
IMG_0526.JPG
IMG_0531.JPG

Egenskap

Värde

Formfaktor

Mini ITX

Moderkortsstöd

Mini ITX, Mini DTX

Dimensioner (B×H×D)

210 × 349 × 372 mm

Material

Stål, plast och sidopaneler i härdat glas

3,5-tumsplatser

1 st. delad med 2,5 tum

2,5-tumsplatser

3 st.

Fläktplatser

2 st. 120/140 mm fram, 1 st. 120 mm bak och 1 st. 120 mm topp

Radiatorstöd

240/280 mm fram och 120 mm bak

Formfaktor PSU

ATX PS2

Färgalternativ

Svart, svart/röd och svart/vit

Lägsta pris vid publicering

NZXT H210i är en del av tillverkarens återlansering av populära modeller som H200, H500 och H700, nu under serien Hx10. Vad som förnyats med just H210i är bland annat ny och förenklad montering för glaspanelen och USB Type-C på frontpanelen.

I övrigt håller chassit samma design och konstruktion som tidigare, med många modulära komponenter för montering av diskar, fläktar och vattenkylning. Chassit kommer utrustat med två löstagbara fästen för lagringsenheter, ram för montering av SFX-nätaggregat samt NZXT:s nya styrenhet som kan driva tre separata fläktar och har två uttag för belysning.

_MG_0558.JPG
_MG_0557.JPG

På baksidan av chassit återfinns både styrenheten och kabelkanaler med gott om utrymme för att få till bra kabeldragning. Utrymmet i botten är också väldigt stort vilket innebär att man kan använda långa nätaggregat utan att de hamnar i vägen för lagringsplatser eller något annat. Det finns också plats för större luftkylare på upp till 165 mm i höjd samt utrymme för vattenkylning i fronten.

Stödet för komponenter är relativt brett trots att chassit är byggt kring Mini ITX-formfaktorn. Utöver detta ryms moderkort enligt den återaktualiserade standarden Mini DTX, såsom Asus Crosshair VIII Impact. Vad gäller grafikkort finns dock vissa begränsningar, då chassit endast har två expansionsplatser och under dessa finns endast lite mer än en centimeter att tillgå. Det utrymmet används helst för att ge grafikkortet ett bättre luftflöde.

IMG_0520.JPG

Detta låser ut alla grafikkort över 45 mm tjocklek vilket innefattar de flesta flaggskeppsmodeller från både Nvidia och AMD. Varianter som finns att välja på innefattar helt enkelt modeller som tar upp två expansionsplatser och så klart även vattenkylda varianter där blocken allt som oftast är kompakta historier.

IMG_0530.JPG

Styrenheten stödjer endast NZXT:s egna produkter när det kommer till belysning då den använder ett eget kopplingsschema. Kontakterna ser ut som vilka andra som helst men är tyvärr inte universella, vilket låser möjligheten att expandera med produkter av andra märken samt att det inte går att styra med något annat än NZXT:s styrenheter och mjukvara.

IMG_0527.JPG

Personligen gillar jag inte den här typen av lösning. Jag ser hellre att saker är kompatibla istället för att låsa in användarna till tillverkarens ekosystem. NZXT är långt ifrån ensamma med detta men det är ändå ett problem enligt mig, då andra stora tillverkare som Phanteks, Deepcool, EK Waterblocks, MSI, Asus och Gigabyte använder standardiserade kopplingar och mjukvara.