Inledning

Asus har ett väldigt stort utbud av bärbara datorer. På toppnivån hittas klasser som Zenbook för ultratunna med fokus på portabilitet och Vivobook med fokus på lågt pris. Republic of Gamers (ROG) är etiketten Asus använder för produkter riktade mot PC-spel. Zephyrus är en underklass till ROG där hög prestanda kombineras med relativt kompakt design och lite högre finish.

zep_front_steam.jpg
zep_near_logo.jpg
side_overview.jpg

Asus ROG Zephyrus finns med Intels högpresterande H-serie av processorer, men numera finns också en modell med AMD:s fyrkärniga Ryzen 7 3750H. De flesta tänker nog inte att det handlar om en prispressad modell när datorns pris ligger på cirka 15 000 kronor, men inom Zephyrus-familjen är så fallet. Andra modeller än den som testas idag kan lätt kosta mer än det dubbla.

Det skrivet, alla modeller med Zephyrus-stämpel håller sett över hela marknaden en hög nivå. Dagens testobjekt Asus ROG Zephyrus G är utöver ovan nämnda processor från AMD utrustad med Nvidias Geforce GTX 1660 Ti Max-Q på 60 W. Asus beskriver ROG Zephyrus G som lämplig för både spelande, men även de lite mer krävande uppgifterna. Det är ur dessa två aspekter jag försökt använda och bedöma produkten.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter