Design

AOC_24G2U_front_splash3.jpg

AOC har utvecklat ett designspråk på deras billigare gaming-segment som de verkar tro rätt starkt på för detta är tredje skärmen i denna kategorin som jag kan notera har ett snarlikt utseende. Jag tycker det är ett klokt beslut från tillverkarens sida för om det inte är trasigt behöver man inte laga det.

Likt sina föregångare är AOC 24G2U sparsmakad och nedtonad i sin design och jag älskar det. Accentdetaljerna i röd metallic kompletterar den sobra gråa väldigt vackert och längst ner i botten av panelen sitter det en liten anspråkslös AOC-logga. I nedre högra hörnet återfinns också en minimal liten vit triangel som lyser försiktigt när skärmen är påslagen. Den kommer inte störa någon nattsömn i första taget.

AOC_24G2U_stand_back_designl.jpg

Modellen är full av små designdetaljer som i botten av stativet där de metallic-röda elementen återkommer. Här har har olika konsumenter säkert delade åsikter men jag tycker ändå att det återger en extra känslan av att det är en spelinriktad modell. Fötterna är spetsiga och lite aggressiva, även de klart designade för att attrahera rätt demografi.

Materialvalen här är i största majoritet en plast som ärligt talat upplevs rätt billig utan för den delen se så billig ut, det är mest en taktil fråga för mig. Undantaget är innanmätet i foten som är metall för att skapa stabilitet. Materialvalet till trots så känns skärmen aldrig sladdrig utan robust och ordentligt ihopsatt.

AOC_24G2U_backside_tilted.jpg

Baksidan är inte heller den onödigt vräkig eller invecklad i sin design. Ett par röda horisontella linjer som löper längs med kortsidorna och en som delar stativet i mitten är allt som behövs för att ge den där lilla extra ledtråden om att det du lägger dina ögon på inte är något alldagligt utan något mer kompetent.

AOC_24G2U_front.jpg

Denna designen är också helt avsiktligt designad att se i princip helt kantlöst ut när den är avstängd. Dock är detta likt tidigare modeller ett litet spel för galleriet då skärmen har en fem millimeter svart kant runt om de två kortsidorna och övre långsidan. Inget som jag egentligen bryr mig särskilt mycket om, men det kan vara bra att veta så att man inte känner sig lurad. Särskilt idag när mobiltelefoner har paneler som sträcker sig nästan ända ut till kanterna av ramen den sitter i.

AOC_24G2U_borderless_no.jpg

Påslagen så löper det en tunn svart kant längs ramen

Sett från sidan så är den lite bullig, så om någon skulle planera att montera skärmen med fäste direkt mot väggen så får man räkna med att den sticker ut cirka 4 cm. Det gör också att bildskärmen bygger en hel del från det medföljande stativet. Jag överlåter det till dig att avgöra om det är ett potentiellt problem eller inte.

AOC_24G2U_side.jpg

Sist men inte minst så är det små symboler präglade i plasten som löper längs den nedre långsidan. De är tänkta att hjälpa till att navigera i menyerna till bildskärmen. Avskalat, enkelt och fyller sin funktion. Tyvärr är de inte bakgrundsbelysta vilket gör det helt omöjligt att utröna vilken knapp som är vilken i skum belysning. Gällande själva navigationen så lämnar det en del övrigt att önska och jag kommer till det på nästa sida.

AOC_24G2U_power.jpg