Testpilot: AOC 24G2U – 24-tums IPS-skärm för spel till pangpris

Dinoman testar det senaste AOC har att erbjuda i deras budgetsegment för bildskärmar inriktade mot PC-spelare.

1. Inledning

Under lång tid har kombinationen IPS-panel i 1 920 × 1 080 pixlar och 144 Hz uppdateringshastighet lyst med sin frånvaro och undertecknad trodde nästan att det aldrig skulle bli verklighet. Bildskärmar med den upplösningen och frekvenser lider det ingen brist på, men då har de uteslutande byggt på paneltekniken VA eller TN.

Båda två anses generellt vara underlägsna IPS i färgåtergivning även om VA kan erbjuda bättre kontrast medan TN överlag är den med minst eftersläpningar. Personligen har jag alltid tyckt att IPS-tekniken är den mest eftersträvansvärda, nackdelarna till trots.

AOC fyller i tomrummet med AOC 24G2U, som tillhör deras prisvärda spelinriktade segment. Med ett pris runt 2400 kronor, IPS-panel, 144 Hz, 1 ms MRPT och AMD Freesync så lovar det gott för datorspelaren med smal budget.

Jag har i mina tidigare testpiloter varit väldigt positiv till AOC budgetorienterade skärmar avsedda för PC-spelaren. Första skärmen jag testade var en TN-baserad historia, andra var en VA-baserad och nu har jag nått fram till en IPS-baserad. Uppgradering var gång kan man säga. Är ni intresserade att läsa vad jag hade att säga om de andra två kan ni kolla in det här; AOC G2590PX och AOC C24G1

I vanlig ordning rekommenderar jag att ni klickar er över till Thomas utmärkta bildskärmsguide och ger den lite kärlek då den är en fantastisk källa av information på en förståelig nivå. Den fungerar också som en bra referens för att förklara eventuella förkortningar som jag kan komma att använda mig av. Trevlig läsning!

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisks ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter