Testpilot: Asus RT-AX92U ger funktionsrikt mesh-nätverk över Wifi 6

Asus RT-AX92U är en av de första mesh-routrarna Wifi 6-stöd. Testpiloten Björn Endre har satt tänderna i produkter för att se vad detta innebär i praktiken.

1. Inledning

Mesh-nätverk har blivit väldigt populära de senaste åren mycket därför att de gör det enkelt att täcka in en större yta med Wifi. Något som fortfarande har saknats är stöd för Wifi 6, eller 802.11ax som standarden hette enligt den tidigare namngivningen.

Det finns förvisso redan ett vettigt utbud av routrar med stöd för Wifi 6, men jag och säkerligen många med mig har väntat på att det även ska börja dyka upp i Mesh-prylar. Asus RT-AX92U är en av de första routrarna med denna kombination.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter