Corsair Hydro X-serien – övergripande

Marknaden idag

Det finns redan många olika tillverkare av komponenter till vattenkylningssystem, men nu ger sig även Corsair in i matchen. Corsair har sedan länge ett stort produktsortiment och jobbar hårt för att få in dig i sitt ekosystem.

När det kommer till datorkomponenter med RGB-belysning innebär det ofta en del problem då olika tillverkare har olika lösningar för att styra belysningen. Vissa tillverkare har valt att använda sig av 3-pin eller 4-pin RGB-anslutningar som många moderkortstillverkare stödjer.

Corsair har sitt egna ekosystem, med egna kontakter och egen programvara som låter dig styra allt från tangentbord och mus till minnen och fläktar.

Varför pratar jag om RGB när artikeln handlar om vattenkylning? Jag menar att Corsairs Hydro X system är, i alla fall delvis, ett sätt att samla RGB-styrning av alla komponenter under deras programvara.

Användare som önskat bygga vattenkylningssystem med Corsairs fläktar, minnen eller andra komponenter har tidigare behövt nyttja ytterligare en programvara för att styra RGB-belysningen i systemet. Med Hydro X så kan användaren nu ansluta allt till Corsairs kontrollenhet och styra det med en programvara.

Detta är givetvis inte allt Hydro X tillför marknaden, men det är en fördel för de som redan har kringutrustning eller komponenter från Corsair.

DSC08444.jpg

Det är många olika produkter som ska tas fram för att kunna lansera ett så heltäckande system som Hydro X ändå är. Corsair har använt sig av egen produktutveckling och partner för att få fram alla produkter som krävs. Pump, reservoar, CPU-block och GPU-block har dock Corsair utvecklat på egen hand.

Där de flesta andra tillverkare använder sig av frästa detaljer i akryl eller acetal till block och pumpar har Corsair valt att gjuta i nylon istället. Anslutningar, höljen och reservoaren är gjutna, något som jag inte sett tidigare på marknaden. GPU-blocket ska dock vara tillverkat med mer traditionella metoder i fräst akryl, men det fanns inte med i kittet som jag recenserar.

Samarbetspartner

Corsair har valt att samarbeta med välkända tillverkare vid framtagning av vissa produkter i Hydro X-serien. Radiatorerna är tillverkade av Hardware labs, anslutningarna kommer från Bitspower och de färdigblandade kylmediet är ett samarbete med Mayhems Solutions.

Samtliga partner är kända för att skapa produkter av hög kvalitet. Corsair hade kunnat välja några mindre kända tillverkare och paketerat i sina gula förpackningar för att få ut Hydro X på marknaden snabbare och billigare. Nu har de valt att jobba med etablerade namn istället, något som vi användare bör vara glada över, för vem vill ha ett läckande vattenkylningssystem?