Testpilot: Hydro X – premiärtest för vattenkylning i delar av välkända Corsair

Äntligen har Corsair släppt sin egna vattenkylning i delar efter år av spekulationer och antydningar. Testpiloten Daniel "Faggan" Fagerström har satt tänderna i Corsairs Hydro X-serie.

1. Inledning

Vattenkylning har länge varit ett sätt för datorentusiaster att öka kyleffekten i sina datorer. Exakt varför man vill öka kyleffekten varierar mellan olika användare. Vissa gör det för att kunna pressa sin hårdvara lite mer och öka på frekvensen lite mer än vad som kan vara möjligt med luftkylning. Andra gör det för att få en tyst dator genom mycket radiatoryta och fläktar på lågvarv.

Oavsett anledning är vattenkylningssystem något som fångar blickar och intresse hos många. En dator med ett snyggt vattenkylningssystem ser helt enkelt väldigt häftig ut!

DSC08534.jpg

Ni som har hängt med i svängarna kring Hydro X vet att det har varit en skakig väg till lansering. Corsair har vid flera olika branschmässor genom åren haft med prototyper till vattenkyningssystemet men, lanseringen har uteblivit. Nu har de äntligen släppt produkterna och det är dags för en närmare titt på dem!

I den här artikeln tittar jag på Hydro X och dess olika beståndsdelar. Slutligen bygger jag ett enklare vattenkylningsystem för att få ännu lite bättre känsla för vad det är för grejer som Corsair vill att vi ska lägga våra pengar på.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter