Testpilot: Cooler Master Masterliquid ML240P Mirage

Testpiloten Björn Endre testar purfärska Masterliquid ML240P Mirage från Cooler Master. Det handlar om en AIO-vattenkylare där intressanta RGB-effekter är paradnumret.

1. Inledning

För inte allt för länge sedan var det inte enkelt att bygga in vattenkylning i din dator. Slangar behövde kapas, pump placeras, reservoar fyllas och så vidare. Även om detta fortfarande gäller om du vill göra snygga byggen (se exempel från DH2018) finns det idag smidigare lösningar för oss som vill använda vattenkylning utan att lägga ned för mycket tid och möda på att installera det – så kallade AIO-kylare.

AIO står för All-In-One och innebär att du får pump, radiator, slangar och kylarvätska i ett färdigbyggt paket, där allt du behöver göra är att montera kylaren på processorn, radiatorn på en bra plats i chassit och allt är klart.

Produkten jag testar idag heter Cooler Master Masterliquid ML240P Mirage och som namnet antyder är det en processorkylare med en 240 mm-radiator. Den kommer inte bara med RGB-belysning utan stödjer också en speciell effekt som Cooler Master kallar "Mirage".

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter