Testpilot: AOC Agon AG272FCX6 – snabb 1080p-skärm med 165 Hz

Testpilot Björn "Deriveh" Höjing ger sig i kast med nästa skärm ifrån AOC. Den här gången är det en kvick 1080p-variant i 165 Hz med en välvd VA-panel och AMD Freesync som spelen ska flyta på.

1. Inledning

Av någon anledning har jag i många år förbisett vikten av en bra skärm. Fokus har för mig alltid legat på komponenterna som jag stoppat i datorn, och jag har aldrig funderat nämnvärt kring vad jag faktiskt fäster ögonen vid varje gång jag sitter vid datorn.

Någon gång under sommaren 2017 fick jag för mig att jag behövde en snabbare skärm. Det enda jag då visste om skärmar, var att jag behövde en skärm med fler hertz än 60 och då det billigaste möjliga begagnade alternativet. Detta resulterade i mitt första köp av skärm baserat på något mer än bara priset.

Två år senare har jag gått igenom sex skärmar och för sex månader sedan gjorde jag min första testpilot av just en skärm, också den från AOC. Jag fick då verkligen djupdyka och sätta mina kunskaper på prov samt se till att lära mig än mer för att leverera något av nytta för alla er kunniga entusiaster.

Nu är det dags för min sjätte testpilot, ännu en gång en AOC-skärm med klart fokus på spelande.

Skärmen som nu har landat utlovar hög uppdateringsfrekvens, låg latens och goda färgegenskaper till ett lågt pris. Låt oss se vad den har att ge.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter