Testpilot: 1More H1707 – Hifi-lurar till överkomligt pris

Uppstickaren 1More utmanar marknaden och siktar högt med hörlurarna H1707, som sticker ut genom tre säregna högtalarelement. Testpiloten Daniel "Dinoman" Ördén sätter paret på prov!

1. Inledning

Om du inte hört talas om företaget 1More tidigare så är du inte ensam. Det är ett kinesiskt företag som i stort är finansierat av den mer kända elektronikjätten Xiaomi och är grundat av tre stycken före detta höjdare från Foxconn, som nog inte heller är direkt okända.

Enligt egen utsago är de ute efter att konkurrera med bland annat Apples dotterbolag Beats Electronics LLC, mer känt som Beats by Dr. Dre. I takt med detta så vill de också sudda ut nidbilden av att saker som är utvecklade och tillverkade i Kina skulle vara av generellt sämre kvalitet.

1MORE_box_splash.jpg

Inom marknaden för mobiltelefoner har ett antal kinesiska märken redan visat sig mycket kapabla att både utveckla och tillverka väldigt kvalitativa produkter. Då tänker jag främst på märken som Huawei, Xiaomi och Oneplus, men där finns såklart många fler.

1More satsar hårt genom att profilera H1707 som en högteknologisk och unik hörlur. Tre högtalarelement gjorda i exklusiva och dyra material. Ett ytterhölje i aluminium och öronkuddar i konstläder samt guldplätterade syrefria kopparkablar gör i alla fall att det på pappret låter mäkta imponerande för drygt två tusen kronor.

Lägg därtill ett stort frekvensomfång och löften om fantastiskt ljud så ser i alla fall jag med tillförsikt på detta testparet.

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisks ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter