Testpilot: Corsair Ironclaw RGB Wireless – en stor och välbyggd järnklo

Corsair uppdaterar ett välbeprövat recept med nya funktioner, vilket får testpilot Björn "Deriveh" Höjing att ta den till testbänken.

3. Mjukvara och funktioner

Corsair Ironclaw RGB Wireless använder sig av ICUE, Corsairs egen mjukvara som samlar de flesta av deras produkter under ett mjukvarutak. ICUE är inte direkt ett lättdrivet program, det använder sig av ungefär 180 MB systemminne när det körs i bakgrunden. Programmets gränssnitt ser dock snyggt ut och är enkelt att använda.

Musen har tio programmerbara knappar som enkelt går att konfigurera i ICUE. Här går att göra olika varianter av macro, texter, programstarter och andra aktiviteter som en användare kan tänkas vilja ha kopplat till knapparna på musen.

Macros.jpg
Macros2.jpg
Macros3.jpg
Macros4.jpg
Macros5.jpg

I ICUE ställs även färgerna på belysningen in där tre olika zoner går att konfigurera i olika varianter var för sig. Gränssnittet är även här enkelt att använda och visar tydligt vilka effekter som kommer att visas på musen.

Lightning RGB.jpg
Front led.JPG
Top led.JPG
Side led2.JPG
Back led1.JPG

När det kommer till inställningar för DPI är den stegad från 1-18 000 och går att justera ett steg i taget. Det går att ha tre olika DPI-inställningar förinställda och givetvis koppla på macron som gör att du kan variera det än mer med fler profiler.
Här går det även att ändra färg på indikeringen för DPI-inställning separat från övrig belysning.

DPI setting.jpg

Därefter kommer en inställning som heter prestanda. Här finns det i princip fyra alternativ varav ett är färgen på indikatorn för rörelseförutsägelse, även kallat angle snapping, förstärkt pekarprecision samt pekarhastighet. Van som jag är vid att alltid ha liknande funktioner avstängda har jag ingen användning av dessa och är helt klart osäker på vad en spelare har för nytta av dem.

Performance.jpg

Sist på listan kommer ett ytkalibreringsverktyg och givetvis går det alltid att ändra sitt underlag. Min högst subjektiva upplevelse av musen förbättrades efter kalibreringen, en högst ovetenskaplig känsla som jag inte kunde se några skillnader på i faktiska uppmätta siffror.

Surface calibration.jpg