Testpilot: Corsair Ironclaw RGB Wireless – en stor och välbyggd järnklo

Corsair uppdaterar ett välbeprövat recept med nya funktioner, vilket får testpilot Björn "Deriveh" Höjing att ta den till testbänken.

2. Corsair Ironclaw RGB Wireless

20190501_161639.jpg

Egenskap

Värde

Vikt

130 gram

Mått

130 x 80 x 45 mm

Kabellängd

1.8 m

Sensor

Pixart PMW3391

Sensortyp

Optisk

Rapporteringsfrekvens

1000 Hz

DPI

DPI: 100 – 18,000 med 1 DPI steg

Antal knappar

10 st

Antal minnesprofiler

3 st

Mus knappstyp

Omron

Anslutning

USB 2.0, Bluetooth 4.2 och 2.4 Ghz Slipstream

Batteritid Bluetooth

16 timmar med belysning och 24 timmar utan belysning

Batteritid 2.4 Ghz Slipstream

30 timmar med belysning och 50 timmar utan belysning

Batterityp

Inbyggt litium-polymer

Mjukvara

ICUE

Belysning

3-zons RGB

Pris

799 kronor

Musen anlände i en typisk Corsair-förpackning, som är gul och svart med tydliga bilder på musens utseende tryckt därpå tillsammans med trycket "WIN WITHOUT WIRES", något som ytterligare bygger upp mina förväntningar på den här musen.

20190501_163158.jpg

Med förpackningen väl öppnad är musen väl packad i hårdplast och kommer med en mottagare för 2.4 Ghz slipstream-anslutningen, omvandlare för Micro USB till USB samt laddningskabel med Micro USB i ena änden och fullstor USB i andra. Förutom detta medföljer en bildöversikt för musen samt garantivillkoren.

Hand mouse (2).JPG

Det första som slår mig är att det är en stor mus som känns tung i handen. Den sitter däremot perfekt i mitt handflatsgrepp, även kallat palmgrip, och varje knapp känns väl avvägt placerad. Med musen i handen kan jag inte annat än att beundra designen, som Corsair i mitt tycke verkar ha en oändliga förmåga att lyckas med.

palmmeasurement.JPG

Musens ytor består av olika ytor av hårdplast och gummi. De två huvudknapparna och själva greppet för handflatan är av svart hårdplast, med någon form av tunt gummilager eller gummifärg. I framkant är där detaljer i metallfärgad hårdplast. I bakkant är där en detalj i svart högblank hårdplast och högersidan är av svart hårdplast med ett gummiinlägg, där min lillfinger och ringfinger vilar. Hela vänstersidan är klädd i gummi, detaljer som borgar för ett stabilt grepp.

20190501_161845.jpg

Hela musen känns otroligt välbyggd, genomtänkt och stabil. Vid närmre granskning ser jag att en nedmontering av musen skulle innebära att ta av de välplacerade glidplattorna på undersidan, något som jag inte är villig att ge mig på.

Även om musen passar mitt palmgrip perfekt är det en stor skillnad mot min vanliga mus, som är en Cooler Master Mastermouse Pro L. Nedan ser ni en bildjämförelse på de två mössen bredvid varandra.

Back CM vs Corsair.JPG
Front CM vs Corsair.JPG
Top CM vs Corsair.JPG

Musen har förutom sina nya trådlösa funktioner även blivit uppgraderad med ytterligare knappar, samtliga programmerbara och nu tio till antalet. Som jag nämnde tidigare, väl placerade och genomtänkta till utformningen. I alla fall utifrån hur jag håller min mus när jag spelar. Här har de lagt till en extra sniperknapp som flera recensenter efterfrågade i sina tester av dess föregångare.

Laddningskabeln som följer med har en strumpa av flätad nylon. Den är grövre och styvare än vad jag är van vid vilket kan påverka känslan vid spel, men väl inkopplad sitter den ordentligt och musen går att använda och ladda med kabeln i.

20190501_170239.jpg