Testpilot: Toshiba X300 – mekanisk hårddisk med 10 TB lagringsutrymme

När minnespriserna sjunker och SSD-lagring blir allt vanligare är det lätt att undra om hårddisken fortfarande har en plats i entusiastens dator. Testpiloten "Dinoman" tar reda på svaret.

2. Förpackning och innehåll

TOSHIBA_X300_pack_front.jpg
TOSHIBA_X300_pack_back.jpg
TOSHIBA_X300_pack_left.jpg
TOSHIBA_X300_pack_right.jpg

Lådan som disken kommer levererad i vinner väl ingen Red Dot Design-utmärkelse direkt, men jag antar att den i alla fall är erforderligt informativ. Påståendet att denna produkten är för "Performance and Gaming Desktop" är ju ett rätt relativt och svepande begrepp, men det är lätt att tänka sig att detta skulle vara en snabb hårddisk.

Vi får se om det håller vatten i mina tester på efterföljande sidor.

TOSHIBA_X300_unpack.jpg

Det är inte mycket som ingår i förpackningen. Det som hittas i kartongen är hårddisken, som sig bör, och enbart en sorglig liten pappersfolder med anvisningar av något slag. Det är inte kutym men jag ställer mig lite frågande till att jag inte får med några kablar att ansluta hårddisken med. Den som har byggt datorer tidigare i livet vet att det är standard att moderkorten levereras med SATA-kablar, så jag får rota fram den lådan.

TOSHIBA_X300_unpack_standing_with_imperial_probe_droid.jpg

Det jag direkt reagerar på att Toshiba fyllt kartongen med onödigt mycket plast. Om det nu finns en ytterförpackning i wellpapp, använd då inlägg i wellpapp alternativt äggkartong också – det är både miljövänligare och smidigare för konsumenten att sortera.

Förutom materialvalet är hårddisken väl skyddad. Förmodligen är hårddisken väl stötskyddad med denna plastomfattning. Observera att Imperiets undersökningsrobot inte medföljer.

TOSHIBA_X300_unpack_safety.jpg

Det är med förtjusande spänning som jag ser fram emot att läsa om vilka säkerhetsföreskrifter det är som Toshiba vill göra mig uppmärksam på gällande denna hårddisken. Jag vill ju inte gärna skada mig under installationsprocessen.

TOSHIBA_X300_unpack_safety_2.jpg

Jag måste säga att jag är lite besviken på Toshiba. Här finns inga som helst säkerhetsinstruktioner utan ansvisningarna hänvisar mig till ett "Instruktionshäfte för säkerhet och komfort" som verkar finnas på företagets webbplats. Detta har fått min nyfikenhet att fullständigt nå sitt klimax. Jag lämnar dock det till läsaren att själv gräva djupare i denna intressebrunn och jag går raskt vidare.