Testpilot: Antec P101 Silent – chassit som gör skäl för sitt namn

Knappt hinner skruvmejslarna landa på hyllan innan testpiloten Deriveh ger sig på nästa chassi på listan, Antecs P101 Silent, och som namnet avslöjar är det en modell i tystnadens tecken.

1. Inledning

Chassin ligger mig varmt om hjärtat. Alla som byggt ihop sin egen dator någon gång vet vilken skillnad det kan göra i allt från montering till prestanda med rätt eller fel chassi. Är det en speldator, hemmaserver, HTPC eller en kontorsdator? Utöver det kommer sedan vad som är viktigt vid själva användandet; prestanda, tystnad eller utseende?

Den här gången är det ett chassi byggt för tystnad som hamnat på mitt bord, något som många tillverkare försökt att lyckas med genom åren med blandad framgång.

Den första datorn jag byggde ihop själv var just med ett chassi från Antec i början på 2000-talet. Med vana endast från färdigbyggda datorer var det då en smidig och rolig upplevelse. Därför ska det bli intressant att se vad som hänt de senaste åren med Antecs kreationer. Läs vidare för att se vad jag tycker!

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter