Inledning

Marknaden för headsets inriktade till spelarmarknaden har fullkomligt exploderat på senare år och konkurrensen är mördande. Detta talar för två saker; det är ett segment som är högst lukrativt för företagen att vara i och det innebär också att de behöver erbjuda kunden ett mervärde för att få deras uppmärksamhet.

Precis detta är vad Plantronics försöker att göra med nya RIG 800HD. Det som sticker ut mest är att en kod är inkluderad till mjukvara/drivrutin för Dolby Atmos, som är den absolut senaste tekniken när det kommer till Surround Sound. I övrigt erbjuds en ny intressant funktion att mixa två ljudkällor, som gör att du direkt på headsetet kan styra volymen mellan spelet och röstkommunikation som till exempel Discord.

PLANTRONICS_RIG_800HD_main2.jpg

I teorin låter detta som en väldigt användbar funktion för att snabbt kunna styra vad som är viktigast att ha fokus på för stunden. Detta i kombination med en volymkontroll direkt på den vänstra öronkåpan borgar för att användaren kan ha full kontroll på ljudet utan att behöva gå in i ljudinställningar och mixtra.

Plantronics lovar även en respektabel 24 timmars batteritid, tio meters räckvidd och jag kan bara anta att det är bra kräm i membranen med dess högtalarelement på 40 millimeter dikt an mot öronsnäckan.

Häng med mig in i lufttryckets förundrade land och ta reda på mer vad jag tycker om Plantronics RIG 800 HD!

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisks ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter