Testpilot: Philips 276E8VJS – 4K UHD för den med begränsad budget

Tiden då 4K UHD var nästa stora steg i upplösningsdjungeln är förbi, något Philips visar med sin nya modell 276E8VJS. Följ med testpiloten Dinoman när han undersöker vad den går för.

1. Inledning

Philips, som tro det eller ej är 127 år gammalt i år, kräver troligen ingen närmare introduktion för de flesta av oss elektronikkonsumenter. Undertecknad är dock mer van vid att se Philips som en seriös tillverkare av TV-apparater och i dagsläget kanske främst för ljuskällor för smarta hemmet – Philips Hue.

Ska jag vara helt ärlig så har jag levt under en slags illusion av att Philips slutat satsa på bildskärmar och gått till andra jaktmarker. Lite närmare efterforskning talar dock om för mig att jag är ute och cyklar. Philips är världens fjärde största tillverkare av monitorer visar det sig. Det är bara Dell, Samsung och AOC som har en större del av bildskärmskakan.

Detta vill Philips troligen råda bot på och ett steg på vägen till dominans kanske är genom att erbjuda modellen 276E8V. Philips har något väldigt intressant på gång med den produkten då vi pratar om en av de billigaste 4K-skärmarna som finns på marknaden i skrivande stund. Med en panelyta på 27 tum är den dessutom i ett behändigt format.

Philips vill ha ungefär 3 200 kronor för alla dessa pixlar, vilket får anses vara en mycket resonabel summa pengar i sammanhanget.

Innan vi dyker djupare in i min bedömning av skönheten så vill jag som alltid slå ett slag för Thomas fantastiska artikel som går igenom alla de detaljer som är bra att ha i åtanke när man fönstertittar efter bildskärmar eller bara är allmänt informationstörstande.

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisks ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter