Testpilot: AOC C24G1 – välvd 24-tumsskärm med Freesync och 144 Hz

Testpiloten Dinoman ger sig i kast med något av det senaste som AOC har att erbjuda, i form av företagets nya 24-tumsskärm C24G1.

1. Inledning

Tillverkaren AOC har seglat upp som en stark utmanare på området för spelskärmar under de senare åren. Företaget erbjuder idag modeller i alla möjliga storlekar och prisklasser och har på allvar börjat utmana stora aktörer såsom Asus och Benq.

Återigen har det blivit dags för mig att sätta tänderna i en budgetskärm i det lukrativa gamingsegmentet, och även denna gång är det just tillverkaren AOC som står för leveransen. Det finns dock ett par noterbara skillnader på denna modellen kontra den föregående, vilket jag får anta är anledningen till att bägge modellerna existerar.

Vad som står till buds är modellen C24G1, och som namnet indikerar tillhör den C-serien. Om jag har lyckats dechiffrera företagets något kryptiska modellbenämning så antar jag att C står för att skärmen är "curved", eller välvd, och G står antagligen för "gaming".

Skärmen består av en panel som bygger på VA-teknik med en upplösning på 1 920 × 1 080 pixlar samt en uppdateringsfrekvens på inte mindre än 144 Hz med stöd för Freesync. I skrivande stund ligger den kring 2 300-kronorssnåret.

Bara genom att konstatera dessa fakta så tycker jag att det är mycket som talar för att detta kan vara en väldigt trevlig liten spelskärm för den priskänslige så låt oss dyka lite djupare och se vad jag tycker om denna produkten.

Innan vi gör det dock, så vill jag slå ett slag för Thomas artikel där han i detalj går igenom olika termer och egenskaper som är typiska och viktiga att ha koll på vid utvärdering av en datorskärm.

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisks ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter