Kompatibilitet och mjukvara

Ljudkortet ansluts till datorn med hjälp av den lilla USB-kabeln som medföljer. Till Nintendo Switch när denna sitter i dockan ska det fungera likadant, medan Xbox One får använda sig av en kombination av TOSLINK och USB. Detta då Microsoft-konsolen inte har stöd för ljud över USB, men strömförsörjning går fortfarande bra.

Playstation 4 kan använda sig av antingen en ensam USB för både ljudöverföring och strömförsörjning, men även en kombination av USB och TOSLINK likt Xbox One.

Det är helt klart logiskt med så kort sladd för den som spelar på en bärbar dator, men jag antar att de flesta som läser detta har stationär dator som inte nödvändigtvis står på bordet. Då är det lite osmidigt. Detsamma gäller för konsol.

Mjukvara

Mjukvaran "Sound Blaster Connect" är identisk med den som används tillsammans med Sound BlasterX AE-5, ett ljudkort vilket jag täckt i en tidigare testpilot. Funktionerna är – för det mesta – tydliga. Här går det att justera ljudet och välja mellan olika förinställningar. I mjukvaran går det även att ändra färg på på enhetens belysningen inom RGB-spektrumet.

Mjukvaran har separata sidor för de inställningar som finns på förstasidan av programmet med beskrivningar, däribland "Scout 2.0" som fungerar som en radar med telefonen som sekundär skärm på vilken det går att se fiendernas position i spel. Det känns som mer fusk än hjälpmedel och är förmodligen inget de som spelar seriöst bör använda.

cf535f1a3ce0a3c5b508308bacc6af46.jpg
experience.jpg