Insida

Då enheten kommer som en barebone och behöver kompletteras av användaren måste det vara smidigt att arbeta med den. CPU-Z rapporterar att det finns fyra internminnesplatser vilket inte stämmer. CPU-Z rapporterar även att grafikenheten använder sig av GDDR5 vilket inte heller stämmer.

Testpilot Hades Canyon NUC CPU-Z 01.PNG
Testpilot Hades Canyon NUC CPU-Z 02.PNG
Testpilot Hades Canyon NUC CPU-Z 03.PNG
Testpilot Hades Canyon NUC CPU-Z 04.PNG
Testpilot Hades Canyon NUC CPU-Z 05.PNG
Testpilot Hades Canyon NUC CPU-Z 06.PNG
Testpilot Hades Canyon NUC CPU-Z 07.PNG

Under skalet på enheten

Jag plockar på mig en skruvmejsel och försöker skruva isär enheten utan att titta på manualen för att se hur intuitivt Intel har byggt sin enhet. Kortfattat, de har lyckats bra!

Testpilot Hades Canyon NUC Insida 01.jpg
Testpilot Hades Canyon NUC Insida 02.jpg
Testpilot Hades Canyon NUC Insida 09.jpg
Testpilot Hades Canyon NUC Insida 10.jpg
Testpilot Hades Canyon NUC Insida 07.jpg

För att ta sig in i burken skall användaren först skruva loss topplocket. Det sitter sex stycken insexskruvar runt locket. Jag använde mig av en Torx 8 för att lossa på dessa. Under det yttre locket finnes ytterligare ett plåt där RGB-dödskallen sitter fäst.

Testpilot Hades Canyon NUC Insida 03.jpg

Denna plåt har en kabel som går ner och fästs i moderkortet och användare måste således vara försiktig när detta lyfts bort. Innan dess skall den ensamma M2-skruven lossas i mitten av plåten. Har använder användaren lämpligen en Philips 2-skruvmejsel.

Testpilot Hades Canyon NUC Insida 04.jpg

På baksidan av plåten som avlägsnas sitter två bitar värmeledande tejp för M.2-lagringsenheterna.

Interna-anslutningar

Kretskortet är gjort som så att kontakter och anslutningar som användaren kan tänkas behöva komma åt är placerat på ena sidan. På undersidan av kretskortet sitter processorn och ungefär halva volymen av enheten är en stor kylfläns. Således är det väldigt lätt att arbeta i maskinen.

Testpilot Hades Canyon NUC Insida 06.jpg
Testpilot Hades Canyon NUC Insida 08.jpg
Testpilot Hades Canyon NUC Insida 11.jpg

På ena änden av kretskortet sitter två fullstora M.2-platser, dessa kan ta både SATA och NVMe-enheter i formaten 2242 och 2280. Under den installerade SSD sitter även det medföljande Wifi-kortet. Bredvid NVMe-kontakterna finns även en kontakt för SATA-ström. Det finns ingen plats i detta chassit för 2.5"-enheter men kontakten är där om man skall nyttja enheten i ett alternativt chassi.

Testpilot Hades Canyon NUC Insida 05.jpg

I motsatt ände till M.2-platserna är primärminnesplatserna placerade, Dessa platser tar två SO-DIMM-moduler upp till 16 GB vardera. Den högsta hastigheten som stöds av processorns integrerade minneskontroller är 2 400 MHz.