Inledning

Zowie är och har varit en del utav Benq:s märke för deras e-sportinriktade produktportfölj sedan 2015. Denna innehåller e-sportrelaterade produkter såsom tangentbord, möss, musmattor, externa USB-ljudkort och även skärmar. Idag ska jag tittar närmare på en produkt i den senare kategorin, nämligen spelskärmen Zowie XL2546.

front.jpg
frontsideBetter.jpg
side.jpg
back.jpg

Upplösningen för modellen ligger på 1 920 × 1 080 pixlar och panelen är av typen TN men paradnumret är uppdateringsfrekvensen som ligger på hela 240 Hz. Detta ackompanjeras även av den motion blur-reducerande funktionen som kallas DyAc.

placeholder_de3.JPG

Vänster Dell 60 Hz, mitten XL2456 240 Hz och till höger AOC 144 Hz

Detta är för mig en väldigt spännande panel att få testa och jag kommer bland annat ställa den gentemot två av mina andra skärmar – en Dell på 60 Hz och en AOC på 144 Hz. Detta för att undersöka om det är någon märkbar skillnad mellan 144 och 240 Hz samt om funktionen DyAc hjälper eller stjälper.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter