Inledning

År 2006 köpte, till mångas förvåning, Hewlett Packard det nischade företaget VoodooPC för att stärka sin position inom spelinriktade datorer. Det skulle dock visa sig att HP inte verkade tro på konceptets överlevnad och lät varumärket gå i graven någonstans kring 2009.

Företaget har under en relativt lång tid hållit sig utanför det växande gaming-segmentet. Vikande PC-försäljning är en utmaning för många av de stora datorförsäljarna, HP inkluderat, men spelande på PC är på frammarsch och utgör idag ett område som växer sig starkare år för år.

Logga_upplyst.jpg

På senare tid har HP gjort slag i saken och på väldigt stort allvar börjat positionera deras nya varumärke Omen by HP som det rätta verktyget för den seriöse spelaren att ha i sin hand för att njuta av alla de speltitlar som haglar över den tidigare utdömda spelplattformen PC.

Så vad har ett gammalt avdankat varumärke med allt detta att göra? Jo, HP:s nya spelinriktade produktserie heter visserligen inte VoodooPC, vilket om ni frågar undertecknad är en evinnerligen tur, utan titulerar sig Omen X by HP. Det som lever kvar och vittnar om arvet från det gamla är loggan.

Ett omen står för ett förebådande eller tecken för att en händelse skall äga rum, positiv eller negativ. Det har visat sig att detta är en väldigt passande benämning för den datorn som jag har testat i fråga. För mina erfarenheter av denna dator har visat sig vara både glädjande och ledsamma.

Häng med så reder jag både ut begreppen och går igenom vad en bärbar dator för priset av en bättre begagnad bil har att erbjuda oss konsumenter.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter