Test: Spel

hx-keyfeatures-headset-alpha-5-lg.jpg

Nu är det äntligen dags för speltest. Det är just här detta headset HyperX Cloud Alpha är tänkt visa sina styrkor. Jag tar en närmare titt genom att lira några av mina favorit-FPS-spel

lineup-wide.jpg
UT2004Logo.jpg

HyperX Cloud Alpha:

Efter att ha spelat Overwatch och Unreal Tournament 2004 märker jag vad som gör HyperX Cloud Alpha till ett riktigt bra gamingheadset. De höga tonerna, både diskanten och mellanregistret, är riktigt bra. Jag vill nästan säga fantastiskt till och med.

Ett tydligt hörbart exempel är i spelet Overwatch med hjälten McCree, närmare bestämt hans revolver. Vid varje skott hör man revolverns cylinder klicka ut tomma hylsor och klicka in med nästa kula, samt när revolvern laddas om. Dessa mekaniska "klickande" ljud är väldigt tillfredsställande med just detta headset.

Det är i princip ett nästan helt felfritt ljud från HyperX Cloud Alpha, där den enda mindre nackdelen är subbasen. Däremot lägger jag mer vikt på de ljud som hörs mest, vilket är mellanregistret och diskanten.

Bas och subbas är mer intressant för dova och mörka ambient-ljud, vilket innefattar bakgrundsljud eller kulissljud som ger en känsla i narrativt drivna spel. För e–sport är dessa ljud mindre viktiga och jag vågar till och med säga att de är i princip helt oviktigt med kulissljud i e–sportsammanhang.

Jämförelse med HyperX Cloud:

Jämfört med HyperX Cloud känns den äldre modellen betydligt mer platt. Det är ett headset som försöker ge ifrån sig ljud, med medföljande missljud av sprakande diskanter som dansar på basen och subbasen frekvenserna; till och med mellanregistret ger ifrån sig förvrängda ljud. HyperX Cloud Alpha erbjuder stora förbättringar över föregångaren.

Jämförelse med Corsair Void Wireless:

Som tidigare nämnt är Corsair Void klart bättre med basen och subbas, men, som tidigare nämnt, har HyperX Cloud Alpha riktigt bra mellanregister och diskanter. De är så pass bra att Void hamnar tydligt efter. Även om jag överdriver med EQ:n för Void så kommer diskanten och mellanregistret ändå inte upp till HyperX Cloud Alphas nivå.

Sammanställda tankar efter speltestet:

Efter att ha testat HyperX Cloud Alpha önskar jag att mitt egna headset Corsair Void Wireless hade samma kvalitet på de högre tonerna som den. Det är ett riktigt bra headset för gaming måste jag säga. Jag kan även påpeka än en gång att det är en klar förbättring med den nya HyperX Cloud Alpha över den gamla HyperX Cloud.