Test: Film

Till filmtestet värmde jag upp med att gå igenom några Youtube–klipp och hoppa mellan mina olika headset. Jag började få en liten föraning om ljudbilden när jag bland annat lyssnade på ett actionklipp med Transformers. Jag valde min egna ljudprofil framför den normala "platta" ljudbilden, vilket jag beskrev i den tidigare delen.

fifth_element.jpg

"Multipass"

flying_daggers.jpg

HyperX Cloud Alpha:

För en lite djupare och närmare titt valde jag att titta på, eller rättare sagt, lyssna på både The Fifth Element och House of Flying Daggers.

En analogi som direkt fastnade i huvudet för att kunna beskriva HyperX Cloud Alpha var att detta headset är som ett helt okej 2.0-hemmabioljudsystem. Rösterna var tydliga, höga toner likaså och bas samt subbas var helt okej. Inga subwooferupplevelser tyvärr men klart godkänt.

Jämförelse med äldre Cloud:

Fortsätter jag på analogispåret är gamla HyperX Cloud mer likt en inbyggt högtalare i en gammal TV. Det kommer ut ljud, men inte mer än så tyvärr. Det är helt enkelt en väldigt platt ljudbild på gamla Cloud och många av filmens ljudnyanser går helt förlorat.

Jämförelse med Corsair Void Wireless:

Analogin jämöft med ett Corsair Void Pro Wireless skulle vara 2.1-hemmabiosystem med en väldigt dynamisk bas. HyperX Cloud Alpha gör sig bra på basfronten, men jag saknar subwooferupplevelsen som jag får med Void.

Sammanställda tankar efter filmtestet:

Efter detta filmtest är jag nöjd med hur HyperX Cloud Alpha presterar. Det är bara i vissa actionfilmsekvenser där explosioner och annat mullrande ljud kan gå något förlorat, eller rättare sagt att ljudbilden av effekten från låga frekvenser blir försvagat. Det är absolut ingen deal breaker för filmtittande då alla andra aspekter av filmupplevelser från vanliga serier och filmer kommer att fungera riktigt bra.