Testpilot: AOC Agon AG251FZ – 240 Hz för den otålige

Testpiloten David Kvist tar pulsen på Agon AG251FZ, den senaste spelskärmen från AOC med en bilduppdateringsfrekvens på 240 Hz och en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar.

1. Inledning

Väntan är äntligen över. Som broder Tuck säger i Robin Hood "Prisa gudarna, 240 Hz-skärmen är här!", eller hur var det nu? Idag ska jag titta närmare just en sådan, nämligen den vrålsnabba skärmen AG251FZ som intar marknaden med sina vågade 240 Hz.

DKV-AG251FZ-Frontfrog.jpg

AOC kan inte anses vara några speciellt nya aktörer när det kommer till skärmar men har på senare tid gjort en stor satsning när det kommer till modeller anpassade för spel..

Dagens exemplar har en bilduppdateringsfrekvens på inte mindre än 240 Hz och ska slåss om kronan för att bli det självklara valet för e-sport, i alla fall om man får tro på AOC själva. Frågan är om den kan blåsa av tupén på den oaktsamma motståndaren som underskattar snabba skärmar eller om denne har rätt om att ögat ändå bara kan se 24 bildrutor per sekund (FPS).

DH_Meetup-25.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand testa och dela med sig av erfarenheterna från de senaste produkterna i datorvärlden.

Syftet med denna typ av recension är inte att kontrollera varje specifikation, presentera mängder av testresultat och lämna detaljerade omdömen. Här får alla istället ta del av personliga reflektioner från tvättäkta entusiaster, alla med många års erfarenhet av högoktaniga datorkomponenter i bagaget.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om SweClockers testpiloter

Denna produktrecension arrangeras på uppdrag av AOC. Uppdragsgivaren har inget inflytande över artikelns innehåll.