Seasonic Connect 750 W – nätaggregat med innovativ kopplingsbox

Testlabbet får besök av Seasonic Connect, en unik nätdel med en tillhörande kopplingsbox för att göra kabeldragningen enklare.

6. Sammanfattning

Nätaggregatsmarknaden är numera så pass fylld med kompetenta, prisvärda och högpresterande enheter att den blivit nästintill ett sömnpiller. Därför är det riktigt kul ur ett entusiastperspektiv att se en prototyp bli verklighet med Seasonics Connect, då detta faktiskt var en produkt som få trodde skulle hitta sig ut till massproduktion efter den visats upp för första gången för två år sedan.

seasonic_connect-17.jpg

Ur vinkeln elektrisk prestanda finns det få dåliga saker att säga om modellen, där den likt sina besläktade enheter i Focus GX-serien erbjuder riktigt stabil spänningsreglering, imponerande lågt rippel och väldigt hög verkningsgrad. Det skadar inte heller att enheten håller sig tyst vid merparten av lasterna, med möjlighet till helt ljudlös drift vid vila tack vare det semi-passiva läget.

Det som verkligen utmärker Connect är den medföljande kopplingsboxen, där denna ihop med ett kompatibelt chassi gör det förvånansvärt enkelt att få till en snygg kabeldragning. Kontakterna som finns tillgängliga på boxen är väldigt smart placerade för att matcha hur merparten av dagens chassin är uppbyggda samtidigt som de medföljande kablarna känns väl avvägda för de flesta byggena.

seasonic_connect-9.jpg

Med detta sagt är det en snårig djungel att matcha Connect med ett passande chassi, då väldigt få modeller har det tillgängliga utrymmet som krävs för att låta kopplingsboxen ta plats på baksidan av moderkortsplåten. Därtill tappar du en del flexibilitet vid kabeldragningen, då du begränsas till att hålla dig till de närmast belägna genomdragningshålen i förhållande till kontakten på kopplingsboxen.

Därtill har vi den lilla detaljen kring prislappen, vilken ligger på cirka 2 100 kronor i Sverige. Det är onekligen väldigt mycket pengar för ett nätaggregat i denna effekt- och verkningsgradsklass, där man exempelvis är uppe och nosar på 80 Plus Titanium-certifierade enheter om man istället kan tänka sig en mer traditionell, och betydligt mer kompatibel, nätaggregatslösning.

Sammanfattningsvis är Seasonic Connect inte ett nätaggregat för alla, utan istället för en väldigt specifik nisch av datorbyggare som är beredda att betala en hel del extra för den unika lösningen med kopplingsboxen – vilken ändå fungerar riktigt bra ihopparad med ett passande chassi där kanske baksidan av moderkortsplåten är exponerad genom härdat glas.

Seasonic Connect är ett innovativt nätaggregat med riktigt fin elektrisk prestanda

Fördelar

  • Extremt stabil spänningsreglering

  • Rippelvärden i världsklass

  • Väldigt hög verkningsgrad

  • Bra anslutningsmöjligheter

  • Semipassivt

  • Tio års garanti

  • Innovativ kopplingsbox...

Nackdelar

  • ...som tyvärr ryms i ganska få chassin

  • Försämrad flexibilitet för kabeldragning

  • Dyrt

Pris vid publicering: 2 099 kronor
Lägsta pris: